ANP
NOS NieuwsAangepast

Spoorloos-journalisten terug in Nederland

Spoorloos-presentator Derk Bolt en zijn cameraman Eugenio Follender zijn terug in Nederland. Ze kwamen aan het einde van de middag aan. Volgens KRO-NCRV zijn ze inmiddels thuis bij hun familie. Aan hun terugkomst is geen ruchtbaarheid gegeven. De tv-makers willen rust.

Bolt en Follender kondigden vanavond de uitzending van Spoorloos aan met een filmpje. "Wij zijn inmiddels een dag vrij en we zijn daar buitengewoon blij mee", vertelden de mannen in de video. "We hebben nu begrepen dat er in Nederland veel medeleven is getoond. Daar zijn we ontzettend blij mee."

De steunbetuigingen hebben hun families door de moeilijke tijd heen geholpen, zei het tweetal. "Voor al deze steun bedanken wij u natuurlijk bijzonder hartelijk", sloten ze het filmpje af.

Ontvoerd

Bolt en Follender werden vorige week in Colombia ontvoerd door de guerrillabeweging ELN, toen ze voor opnames voor Spoorloos in het noordwesten van het Zuid-Amerikaanse land waren. Volgens NOS-correspondent Marc Bessems is dat een "zeer gevaarlijke regio".

Een week later werden ze vrijgelaten na dagenlange onderhandelingen. In de nacht van hun vrijlating was er veel tegenstrijdige informatie. Zo meldde de ELN in eerste instantie dat Bolt en Follender werden vrijgelaten, maar even later werd dat bericht ingetrokken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl