NOS Nieuws

Duitsland wil 12 miljoen diesels terugroepen en schoner maken

De Duitse auto-industrie moet 12 miljoen dieselauto's terugroepen om ze schoner te maken. Dat wil de Duitse regering om wat te doen aan de vervuilde lucht in de steden. Volgens persbureau Reuters moet de terugroepactie nog deze zomer starten.

Alle dieselmotoren met de Europese uitstootnormen Euro 4, Euro 5 en de meest recente, Euro 6, zouden terug moeten naar de garage. Met een software-update zou de uitstoot van schadelijke stikstofoxiden tot met een kwart kunnen worden teruggebracht.

De hele terugroepactie zou de auto-industrie naar schatting tussen de 1,5 en 2,5 miljard euro kosten. Volgens een regeringswoordvoerder is de auto-industrie gebaat bij de terugroepactie, want steeds meer steden willen de diesels weren als ze niet schoner worden.

Dieselschandaal

De populariteit van diesels kreeg al een knauw na het dieselschandaal bij Volkswagen. De autobouwer moest in 2015 toegeven dat het wereldwijd had gerommeld met 11 miljoen diesels. De auto's waren uitgerust met software die de uitstoot van de auto's bij een toelatingstest omlaag bracht. Maar als ze op de weg reden stootten de auto's tot wel 20 keer te veel aan schadelijke stoffen uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl