Voormalig korpschef Gerard Bouman bij zijn vertrek bij de nationale politie in 2015
NOS Nieuws

Rapport COR nationale politie uitgesteld na hartinfarct Bouman

De presentatie van het rapport van de commissie-Ruys over buitensporige uitgaven van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de nationale politie, is uitgesteld.

De presentatie zou morgen zijn, maar gisteren werd bekend dat voormalig korpschef Bouman tijdens zijn vakantie in de Verenigde Staten door een hartinfarct is getroffen en is opgenomen in het ziekenhuis.

"Gelet op de gezondheidssituatie van de heer Bouman vinden wij het niet gepast om het onderzoek nu te presenteren", zegt een woordvoerder van de onderzoekscommissie.

Geen steun gekocht

Bouman is een hoofdrolspeler in wat de COR-affaire is gaan heten. Leden van de COR gaven tienduizenden euro's uit aan luxe feesten en dure vergaderlocaties, in een tijd dat er fors bezuinigd moest worden. Bouman zou de geldverspilling door de vingers hebben gezien om steun van de COR te krijgen voor de reorganisatie die hij moest doorvoeren.

Vrijdag lekte uit dat de commissie-Ruys heeft vastgesteld dat Bouman geen steun heeft 'gekocht'. Wel zou hij onvoldoende toezicht op de uitgaven van de COR hebben gehouden.

Bevooroordeeld

Bouman zegde in maart zijn medewerking aan het onderzoek op, omdat hij vond dat de commissie bevooroordeeld was. Dat vindt hij nog steeds.

Vrijdag zei hij in een reactie op het uitlekken van de conclusie over hem: "De kern blijft dat ik geen waarde hecht aan het oordeel van de commissie ten goede of ten kwade, omdat de commissie bevooroordeeld is''.

Het is nog niet bekend tot wanneer de presentatie van het rapport wordt uitgesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl