NOS SportAangepast

Lammers: Max moet koppie erbij houden

Jan Lammers leeft met Max Verstappen mee

Max Verstappen moet zich na de Grand Prix van Azerbeidzjan verschrikkelijk voelen. Die conclusie trekt voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers nadat de Nederlander opnieuw door pech is uitgevallen en uitgerekend zijn teamgenoot Daniel Ricciardo de race vol incidenten heeft zien winnen. "Max moet zijn koppie erbij houden", stelt Lammers.

Renault-motor

De tegenstelling in het Red Bull-kamp is groot. Feest voor Ricciardo, intens verdriet en grote frustraties bij Verstappen. "Aan de ene kant wordt er al tijden gevloekt op de Renault-motor, maar met dezelfde motor wordt wel gewonnen. Het is een combinatie van goed en slecht", weet Lammers.

Verstappen valt volgens de NOS-analist weinig te verwijten. "Hij was de snelste vrijdag in de trainingen, was goed in de kwalificatie. In de race koerst hij af op een podiumplaats. Ricciardo heeft veel geluk en Max heeft gewoon pech."

De klap zal bij Verstappen wel hard aankomen, denkt Lammers. "Dit is het ergste voor een coureur. Dit is verschrikkelijk voor hem. Het team viert feest en hij valt uit. Dat is mentaal zwaar. Max is in mijn ogen de snelste coureur in de Formule 1. Hij wordt straks wereldkampioen bij een goed team.

Incident Hamilton - Vettel

De GP van Azerbeidzjan zat vol spektakel, met als hoogtepunt het incident tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Hamilton ging aan de leiding en maakte zich na oponthoud door de safety car op voor een herstart.

WK-leider Vettel zat kort achter hem en knalde op de Brit toen die zijn remmen ging opwarmen. De Duitser reageerde woedend en drukte vervolgens de Mercedes weg. "Wat Vettel doet, kan niet. Hij heeft ook een voorbeeldfunctie. Zo ga je niet met elkaar om"', meende Lammers.

De wedstrijdleiding bestrafte de Duitser van Ferrari uiteindelijk met een stop-and-go-penalty van tien seconden. "Een milde straf", oordeelde Lammers, die opmerkte dat de invloed van de nieuwe Amerikaanse eigenaar van het Formule 1-circuit, Liberty Media, ook steeds meer valt waar te nemen. "Ze willen entertainment."

Lammers: kan niet wat Vettel doet

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl