Team Nieuw-Zeeland lijkt op weg naar revanche in de America's Cup

Nieuw-Zeeland een punt verwijderd van America's Cup

Nieuw-Zeeland heeft nog maar één overwinning nodig om de America's Cup te winnen. De boot van schipper Peter Burling won zondag ook de zevende en achtste wedstrijd en bracht daarmee de stand op 6-1 in de prestigieuze zeilwedstrijd.

Titelhouder VS won de voorronderaces en daarom startte Nieuw-Zeeland (met de Nederlander Carlo Huisman aan bood) in de finale met een punt aftrek. Wie het eerst zeven punten heeft, wint de America's Cup.

Met een overwinning zou Nieuw-Zeeland zich revancheren voor de pijnlijke nederlaag in 2013. De Nieuw-Zeelanders waren destijds ook een race verwijderd van de eindzege, maar zagen vervolgens de Verenigde Staten een onmogelijk geachte comeback maken. De Amerikanen wonnen acht races op rij en bogen aldus een 8-1 achterstand om in een 9-8 overwinning.

Nieuw-Zeeland dicht bij America's Cup

Oudste trofee staat bol van innovaties

De America's Cup - ook wel 'the Auld Mug' genoemd - is de oudste sportprijs ter wereld. De eerste editie van de zeilwedstrijd was in 1851.

De wedstrijd wordt gevaren met hypermoderne boten, die met hoge snelheden over het water 'vliegen'. Hoe dat werkt, zie je in deze video:

Hoe kan het dat boten bijna vliegen?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl