Duitsland en Chili bereiken halve finales

Duitsland en Chili hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Confederations Cup. Duitsland deed dat door een 3-1 zege op Kameroen, waardoor de ploeg als winnaar van groep B verdergaat. Chili eindigt na een 1-1 gelijkspel tegen Australië als nummer twee in de poule.

De Chilenen nemen het woensdag in de halve finales op tegen Europees kampioen Portugal. Duitsland speelt een dag later tegen Mexico.

Jubileumduel Löw

De Duitse bondscoach Joachim Löw zat voor de honderdvijftigste keer op de bank bij Duitsland en boekte tegen Kameroen zijn honderdste overwinning met 'Die Mannschaft'.

Joachim Löw

Voor de rust misten Emre Can en Joshua Kimmich de beste Duitse kansen. Kameroen was vlak voor rust dicht bij succes via Andre Zambo, wiens inzet over de lat werd getikt.

Kort na rust maakte Kerem Demirbay de 1-0 met een knal van buiten het strafschopgebied, na een fraai hakje van Julian Draxler. Nadat onbesuisd inkomen van Ernest Mabouka bestraft was met rood (dat eerst per abuis aan Sebastien Siani was getoond) kopte Timo Werner de 2-0 binnen.

Duitsland klopt Kameroen, scheidsrechter blundert

Vincent Aboubakar kopte via de vingers van Marc-Andre ter Stegen nog raak namens de tien Kameroeners, maar Werner zorgde even later met een droge knal voor de 3-1.

Chili komt goed weg tegen Australië

Australië moest met twee doelpunten verschil winnen van Chili, de kampioen van Zuid-Amerika, om de laatste vier te halen. De Australiërs begonnen fel, vlogen er geregeld hard in en hielden de ruimtes klein.

Chili in halve finales na gelijkspel tegen Australië

Chili was desondanks gevaarlijker, maar nadat de ploeg enkele goede kansen gemist had, opende James Troisi voor Australië met een mooi wippertje vlak voor rust de score.

Trent Sainsbury en Robbie Kruse waren daarna dicht bij de 2-0, maar halverwege de tweede helft schoot Martin Rodriguez de 1-1 binnen. Australië probeerde het daarna nog wel, maar Chili bleef eenvoudig overeind.