In beeld: moslims vieren het einde van de ramadan

Aangepast

Moslims vieren vandaag het einde van de vastenperiode ramadan. Die wordt traditioneel afgesloten met het Suikerfeest. En dat levert vrolijke foto's op uit de hele wereld.

Het Suikerfeest, ook het Kleine Feest genoemd of Eid al-Fitr in het Arabisch, duurt tot en met woensdag. Tijdens het feest worden familieleden bezocht en allerlei lekkernijen geserveerd.

De ramadan begon op 27 mei en liep gisteren af. Tijdens de jaarlijkse vastenperiode mogen moslims niet eten, drinken, roken en seks hebben tussen zonsopgang en zonsondergang. Het was dit jaar extra zwaar omdat de ramadan viel in een periode met veel daglicht en warmte, al die tijd mocht er niet worden gegeten en gedronken.

De ramadan is nu voorbij. Het inluiden van het Suikerfeest is ieder jaar opnieuw een feestelijke aangelegenheid.

In de Verenigde Staten is het einde van de ramadan 20 jaar lang gevierd met een ceremonie in het Witte Huis. De Amerikaanse president Trump heeft aan die traditie een einde gemaakt en feliciteert moslims middels een verklaring.

Moslims in Egypte vieren het einde van de ramadan Reuters
Moslims in de Albanese hoofdstad Tirana Hollandse Hoogte | AP
Moslims in Sri Lanka Getty Images
Meisjes in de Iraakse stad Mosul Reuters
Mannen in Afghanistan Getty Images
Kinderen in de Egyptische stad Gizeh Getty Images
In de Bengaalse hoofdstad Dhaka proberen mensen voor het einde van de ramadan naar familie af te reizen, maar dat valt niet mee Getty Images
Het gebed in de Afghaanse hoofdstad Kabul Reuters
Viering in de Libanese hoofdstad Beirut Hollandse Hoogte | Anadolu

STER Reclame