Hulpdiensten bij het IJsselland Ziekenhuis nadat de stof was gelekt
NOS NieuwsAangepast

Zuurlek in ziekenhuis was opzet; 'verdachte goot perazijn over bureaus'

De man die een zuurlekkage in het magazijn van het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel veroorzaakte deed dat volgens justitie met opzet. Het OM vermoedde al dat het geen ongeluk was. In de dagvaarding van Justitie is nu te lezen hoe de man te werk ging, meldt RTL Nieuws.

De verdachte opende op 4 mei een vat met perazijn en sprenkelde dat over de vloer, bureaus, scanners en toetsenborden van het ziekenhuismagazijn 'terwijl hij wist, althans ernstige reden had te vermoeden dat daarvan gevaar voor de openbare gezondheid en levensgevaar voor anderen te duchten was', schrijft het Openbaar Ministerie.

Uren dicht

Bij het incident kwamen veertien mensen in aanraking met het zuur. Twee mensen werden opgenomen op de intensive care, een medewerker en een patiënt. Door het zuurlek was het ziekenhuis uren dicht, omdat de stof zich vanuit het magazijn via de lucht verspreidde.

De 25-jarige verdachte uit Gouda werkte via een uitzendbureau als transportmedewerker in het magazijn. Hij vervoerde het vat met perazijn, dat wordt gebruikt als ontsmettingsmiddel voor medische apparatuur. Volgens RTL Nieuws legt het OM hem poging tot moord, poging tot zware mishandeling en mishandeling ten laste. Over zijn motief is nog niets bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl