De aangeklaagde moeder, Cynthia Marie Randolph Reuters

De Amerikaanse politie heeft de moeder opgepakt van twee kinderen die vorige maand omkwamen in een bloedhete auto. De vrouw van 24 heeft de peuters volgens de politie bewust achtergelaten en de portieren gesloten. Ze wilde haar dochtertje "een lesje leren" omdat ze niet vrijwillig mee naar binnen wilde.

De kinderen, een meisje van 2 en een jongetje van anderhalf, stierven op 26 mei in de auto van hun moeder. Die verklaarde aanvankelijk dat haar kinderen zelf in de auto waren gaan zitten en zich hadden opgesloten. De politie trok dat verhaal meteen in twijfel.

Wiet

Na meerdere verhoren staat voor de lokale sheriff vast dat de vrouw haar kinderen heeft laten zitten toen ze niet naar haar luisterden. Ze dacht dat het mondige meisje zichzelf en haar broertje wel kon bevrijden. Ze ging zelf binnen wiet roken.

De moeder ging drie uur later bij haar peuters kijken. Toen waren ze al overleden. Het was die dag 36 graden. Om de indruk te wekken dat ze haar kinderen had willen redden, gooide de vrouw nog een autoruit in. Ze wordt aangeklaagd voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel met de dood tot gevolg.

STER reclame