Kitty van Male (r) en Laurien Leurink (voorgrond)

Monsterzege voor hockeysters op Zuid-Korea

De Nederlandse hockeysters hebben hun tweede duel bij het halvefinaletoernooi van de World League met speels gemak gewonnen. De ploeg van bondscoach Alyson Annan walste met 9-0 over het zeer matige Zuid-Korea heen.

Nadat Zuid-Korea in het eerste kwart de schade nog beperkt hadden gehouden tot 1-0, gaf Oranje in het tweede kwart echt gas. Ondanks een keeperswissel bij Zuid-Korea voerden Caia van Maasakker, Kitty van Male, Laurien Leurink en Xan de Waard de score in zeven minuten op naar de 5-0 ruststand.

Hockeysters halen uit tegen Zuid-Korea

Het beloofde een leuke tweede helft te worden, maar de Nederlandse dames lieten na rust behoorlijk wat kansen liggen. De dubbele cijfers bleven de Zuid-Koreanen dan ook bespaard.

In poule A gaat Nederland met twee zeges aan de leiding. De hockeysters van bondscoach Alyson Annan hebben dertien keer gescoord en nog geen doelpunt tegen gekregen.