NOS WielrennenAangepast

Blaak zag unieke kans, volgde haar hart en werd beloond

Kampioen Blaak volgde haar hart: ik wil dit zo graag

Het is Chantal Blaak eindelijk gelukt: ze is de nieuwe nationaal kampioene op de weg. "Ik wilde dit zo graag. Ik ben zo blij dat het gelukt is", aldus een trotse winnares.

Met nog twee kilometer te gaan reed de 27-jarige renster weg bij titelverdedigster Anouska Koster en Floortje Mackaij. "Ik wilde in eerste instantie wachten op een sprint, maar Floortje en Chantal gingen linkeballen."

En dus trok Blaak haar eigen plan: "Ik dacht: ik probeer het gewoon een keer en dan zie ik het wel. Dit was een unieke kans. Ik heb mijn hart gevolgd en dan lukt het. Richting de laatste bocht dacht ik: ik zou het weleens kunnen worden."

Blaak voor eerst Nederlands kampioen op de weg

Eerst balde ze haar vuist, daarna gingen de armen de lucht in bij het passeren van de finish. En er was een lach van oor tot oor.

"Nederlands kampioen worden is waar iedereen van droomt. Om eens in je leven zo'n trui te dragen, lijkt me een geweldig gevoel. Nu mag ik er een heel jaar in rijden!"

Koster tevreden met zilver: Blaak de verdiende kampioen

Koster tevreden met zilver

Anouska Koster droeg het afgelopen jaar de nationale driekleur. In het Gelderse Montferland moest zij genoegen nemen met zilver. "Ik heb er alles aan gedaan. Chantal is de verdiende winnares", verklaarde Koster nuchter.

De uittredend kampioene kon niet mee toen Blaak versnelde. "Ze ging op een goed moment. Ik dacht nog even te kunnen aanhaken, maar het lukte niet. Ik mag tevreden zijn met zilver."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl