Formule 1-coureur Max Verstappen
NOS Sport

Verstappen: er gaat steeds iets fout

Tevreden was hij duidelijk niet na de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. De vijfde plaats had beter gekund, meende Max Verstappen. Problemen met de Red Bull-wagen zorgden ervoor dat hij geen gooi naar de tweede startrij kon doen.

"Er gaat steeds iets fout", zei Verstappen over de kwalificatie, waarin hij opnieuw te maken kreeg met technische problemen. Dit keer ging het schakelen in de slotminuten moeizaam. In de derde training was de Nederlander al door een hydraulisch probleem stilgevallen op het stratencircuit in Bakoe.

In de beslissende sessie van de kwalificatie lag de Red Bull-coureur lang op de derde plaats, om uiteindelijk toch door Mercedes (Lewis Hamilton, Valtteri Bottas) en Ferrari (Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel) verslagen te worden.

Balen

"Ik baal hiervan", zei hij voor de camera van Ziggo Sport. "De derde plaats was hier mogelijk. Het liep eigenlijk ook wel lekker in de kwalificatie, maar dan is er toch weer een probleem. Op het rechte stuk verloor ik toch twee tienden omdat het schakelen niet lekker ging."

Het gat met Mercedes was groot, maar Verstappen zat dicht op de Ferrari-bolides. "Mercedes wordt zondag lastig, maar met de Ferrari's kunnen we zeker in gevecht. De auto is in de race wel goed. Ik zal weer een goede start moeten maken", keek hij vooruit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl