NOS SportAangepast

Bendsneyder stunt met tweede plaats in kwalificatie

Bendsneyder stunt met tweede plaats in kwalificatie

Het is Moto3-coureur Bo Bendsneyder net niet gelukt om bij de TT van Assen de poleposition te veroveren. Hij zag in de laatste seconden Jorge Martín nog net onder zijn snelste ronde duiken. Toch is de prestatie van de 18-jarige coureur zeer goed te noemen.

Bendsneyder, die nooit eerder zo dicht bij een poleposition was, kon uitstekend uit de voeten op het door de regen glibberig geworden wegdek. Zijn snelste ronde van 1.58.424 leek lange tijd onbereikbaar voor de concurrentie.

Toen de baan in de slotfase net weer wat droger werd, klokte Martín 1.57,595. Daarmee pakte de Spaanse specialist al zijn zesde pole in acht wedstrijden.

Bendsneyder: supergaaf, maar het gaat om de wedstrijd

Joan Mir, de Spaanse leider in de stand om het wereldkampioenschap, start zondag vanaf plek zeven. Hij gaf meer dan twee seconden toe op Bendsneyder, de nummer veertien in de WK-stand. De Nederlander Ryan van de Lagemaat, die op een wildcard meedoet, noteerde de 29ste tijd in de kwalificatie.

Eerste pole voor Zarco in MotoGP

In de zwaarste klasse, de MotoGP, eiste Johann Zarco verrassend de beste startplaats op. De Fransman noteerde op de Yamaha de snelste ronde en verdiende daarmee zijn eerste poleposition.

Eerste pole voor Zarco in MotoGP

Zarco is de eerste Fransman na Olivier Jacques (2002) op poleposition. Hij wist de Spaanse wereldkampioen Marc Márquez net te verslaan. De voorste rij wordt gecompleteerd door Danilo Petrucci.

In de Moto2 werd de kwalificatie na een zware valpartij van Lorenzo Baldassarri onderbroken. De Italiaan kwam er zonder ernstig letsel van af, Zijn landgenoot en WK-leider Franco Morbidelli wist daarna op het inmiddels behoorlijk opgedroogde circuit de poleposition te pakken.

Zware crash Baldassarri in kwalificatie TT

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl