Formule 1-coureur Max Verstappen in actie tijdens de training voor de GP van Azerbeidzjan
NOS Sport

Pech Verstappen in laatste training Azerbeidzjan

Voor Max Verstappen is de laatste vrije training van de Grand Prix van Azerbeidzjan op een teleurstelling uitgelopen. Tien minuten voor het einde van de training viel de wagen van Nederlandse Formule 1-coureur stil.

Verstappen was vrijdag in beide trainingen nog de snelste in Bakoe en ook zaterdag verliep de laatste training voor de kwalificatie lange tijd zonder problemen. Uiteindelijk viel de Red Bull-bolide toch weer stil. Twee weken geleden was dat ook het geval tijdens de Grand Prix van Canada.

Zesde tijd

Over de boordradio meldde de Nederlander dat alles ineens uitviel. Verstappen had op dat moment 1.43,614 als snelste ronde staan, uiteindelijk de zesde tijd.

Bottas snelste

Valtteri Bottas was de snelste op het stratencircuit van Bakoe. De Mercedes-coureur noteerde 1.42,742. Daarmee troefde hij nipt verschil Kimi Räikkönen af. De Ferrari-rijder zette een tijd neer van 1.42,837.

Lewis Hamilton was derde met 1.43,158, voor Red Bull-coureur Daniel Ricciardo (1.43,287). WK-leider Sebastian Vettel kwam voor Ferrari niet verder dan de twaalfde plaats.

Om 15.00 uur volgt de kwalificatie voor de GP van Azerbeidzjan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl