Bo Bendsneyder
NOS SportAangepast

Bendsneyder heeft 120 procent geluk nodig bij TT

Hij wilde elke race meedoen voor het podium. Dat zei Bo Bendsneyder aan het begin van het nieuwe seizoen in de Moto3-klasse. Vorig jaar, bij zijn debuut in die klasse, haalde de enige Nederlander met een vaste plek in het internationale motorsportcircuit twee keer het podium. Maar dit jaar wil het nog niet bijster lukken.

Eén keer wist Bendsneyder op zijn KTM zelfs de finish niet te halen en ook eindigde hij al twee keer buiten de puntentelling. In de buurt van het podium is hij nog niet geweest.

De matige resultaten van de voorbije weken dwingen hem aan de vooravond van de TT In Assen zijn verwachtingen enigszins bij te stellen. "Als je realistisch kijkt, gaan we voor een plek in de toptien. Vorig jaar kon je dan ook om het podium meedoen. In de Moto3 zit alles dichtbij elkaar. Eindig ik daarbuiten, dan zal ik niet heel blij zal zijn."

Bendsneyder gaat voor toptien in TT Assen

Het seizoen van Bendsneyder valt dus ietwat tegen, al geldt dat eigenlijk voor alle KTM-coureurs. "Het leek allemaal heel goed, voor de meeste KTM-rijders. Totdat Honda met een nieuwe motorblok kwam in Qatar, waardoor we wat achterliepen."

De gevolgen daarvan zijn het hele seizoen merkbaar. "Er is pas één KTM-motor die een zege heeft geboekt, in Italië. Voor de rest is het alleen maar Honda, Honda, Honda. Daar moet wel verandering in komen natuurlijk. Maar ik denk dat zij ten opzichte van ons gewoon een grote stap hebben gemaakt."

Bendsneyder is duidelijk over zijn kansen in Assen. "We zitten er steeds heel dichtbij, maar alles moet echt kloppen. En natuurlijk hoort een beetje geluk er ook bij. Maar wij hebben 120 procent geluk nodig en de Honda-rijders 90 procent."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl