Vreugde bij Eefje Muskens (l) en Selena Piek Pro Shots

Badmintonster Eefje Muskens zet na de WK in Glasgow, in augustus, een punt achter haar carrière. De wereldtitelstrijd wordt derhalve het laatste toernooi waaraan ze samen met haar partner Selena Piek meedoet.

De 28-jarige Muskens heeft te veel last van een schouderblessure om nog langer te kunnen spelen. "Mijn lichaam geeft nu aan dat het genoeg is geweest. En daar moet ik naar luisteren", schrijft ze op haar Facebook-pagina.

Muskens vormde samen met Selena Piek een succesvol vrouwendubbel. Het tweetal behoorde jarenlang tot de beste tien koppels van de wereld. Bij de Olympische Spelen in Rio bereikten Piek en Muskens vorig jaar nog de kwartfinales.

Blessureleed

Afgelopen jaar werd het duo geplaagd door blessureleed. Piek raakte geblesseerd aan haar voet en Muskens - die al jaren last heeft van een schouderblessure - kreeg opnieuw last van haar schouder. Wat Piek gaat doen in de toekomst is nog niet bekend.

Op haar Facebook-pagina schrijft Muskens: "Ik heb zoveel mooie dingen meegemaakt en heb vorig jaar mijn grootste doel behaald: meedoen aan de Olympische Spelen. De mindere kant van topsport bedrijven is dat je dag in dag uit twee keer per dag traint, wat veel impact heeft op je lichaam. Ik kamp daardoor regelmatig met pijntjes en een structureel schouderprobleem. Ik heb het maximale uit mezelf gehaald. Het WK in Glasgow zal dus het laatste toernooi van mij en Selena zijn."

STER reclame