Orie: timing van KPN is niet elegant

Schaatscoach Jac Orie noemt de plannen van KPN om na de Olympische Spelen van 2018 een eigen schaatsploeg te beginnen "een bijzonder idee." De timing van bekendmaking vindt hij "niet elegant."

Orie is bij Lotto-Jumbo de coach van Sven Kramer, die zegt te zijn benaderd door KPN. De meervoudig olympisch kampioen moet het nieuwe uithangbord worden van de KPN-ploeg.

Olympisch seizoen

"Ik kan begrijpen dat zo'n nieuwe ploeg dan de toppers wil strikken. Maar we zitten in een olympisch seizoen. We weten wat er gebeurt als grote sponsoren aankondigen dat ze een ploeg starten. Dat geeft onrust", aldus Orie.

Orie weigert zich fel uit te spreken tegen de plannen van de huidige bondssponsor, al valt tussen de regels door op te maken dat hij er niet om staat te springen.

We moeten in de gaten houden wat verstorende elementen kunnen zijn. Potentieel is dit er één.

Jac Orie

Verstorende elementen

"Over zes maanden start het olympisch kwalificatietoernooi. Dan moet je in de gaten houden wat verstorende elementen kunnen zijn. Potentieel is dit er één", vertelt hij.

Orie is, anders dus dan Kramer, nog niet benaderd door KPN. "We hebben wel gesproken. Maar dat was omdat ik informatie over hun plannen wilde hebben."

STER reclame