AFP
NOS SportAangepast

Verstappen laadt accu op met snelste rondje in Azerbeidzjan

Max Verstappen is vast van plan in Azerbeidzjan de teleurstelling van de GP van Canada van zich af te rijden. De coureur van Red Bull weet dat het circuit in Bakoe met veel rechte stukken niet in zijn voordeel is, maar een goed resultaat zondag haalt ongetwijfeld de grootste frustraties weg. In de eerste vrije training onderschreef hij vrijdagochtend zijn ambitie met de snelste ronde van iedereen: 1.44,410.

De eerste training werd 20 minuten voor het einde onderbroken, nadat Sergio Perez met de rechterkant van zijn Force India de hardheid van de muur op het smalste deel van het circuit testte.

Het duurde even voor de brokstukken waren opgeruimd. Daarna resteerde nog zes minuten training, waarin de tijd van Verstappen niet werd verbeterd. Later op de dag is de tweede training.

AFP
Max Verstappen op het circuit in Canada

Drie van de laatste vijf GP's reed Verstappen niet uit. De frustratie kwam uit zijn oren in Canada, waar hij twee weken geleden na een weergaloze start door technische problemen al vroeg zijn Red Bull aan de kant moest zetten. De Nederlander uitte zware kritiek, maar in Bakoe is de blik weer naar voren gericht.

"Ik wil winnen, terwijl ik nu voor de vijfde plaats strijd. Ik ben echt wel vooruit gegaan dit seizoen", zei hij donderdag in de aanloop naar de Grand Prix van Azerbeidzjan. Alleen werkte de wagen van Red Bull niet mee. Waar Mercedes en (vooral) Ferrari een flinke stap hebben gemaakt, is Red Bull op achterstand geraakt.

Soepel

In Bakoe verliep de eerste training echter vrij soepel voor Verstappen, die met glimlach op zijn gezicht rondliep. Hij was ongekend snel in de tweede sector van het circuit. Teamgenoot Daniel Ricciardo liet zich ook van zijn beste kant zien met de tweede rondetijd: 1.44,880.

Sebastian Vettel gaf ruim met zijn Ferrari (1.44,967) ruim een halve seconde toe op Verstappen. De Brit Lewis Hamilton (Mercedes) noteerde de vijfde tijd (1.45,497), iets meer dan een seconde langzamer dan Verstappen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl