Directeur ADO: snap moment besluit niet

"Ik ben teleurgesteld. Ik moet het nieuws nog even op me laten inwerken", is de eerste reactie van algemeen directeur Mattijs Manders van ADO Den Haag.

Hij werd vandaag verrast door de stap van de gemeente Den Haag, die zijn prioriteitsaandeel teruggeeft en zodoende zijn handen aftrekt van de voetbalclub.

"Slecht nieuws voor Den Haag", aldus Manders. "De gemeente en de voetbalclub horen bij elkaar, En die horen samen te werken."

Wethouder Den Haag: er heerst wanorde bij ADO

De redenen van de gemeente? ADO zou geen solide begroting hebben kunnen overleggen."We hadden uiteraard deze stap liever niet gezet, want ADO gaat ons zeer aan het hart. Maar deze stap bleek onvermijdelijk gezien de financiële en organisatorische wanorde die er naar ons oordeel bij de club heerst", gaf de wethouder van Financiën, Tom de Bruijn, toelichting op het besluit.

'Wanorde, drijfzand'

"Wij vinden het zeer spijtig dat ADO er niet in is geslaagd om een solide begroting op te stellen. Ook de laatste begroting, maar liefst de zesde versie, is voor een belangrijk deel gebaseerd op geleend geld. En dus naar ons oordeel gebouwd op drijfzand. Daar kan de gemeente onmogelijk mee instemmen."

ADO betreurt actie van gemeente

"Of ADO er alleen voor staat? Nou, we staan op eigen benen hoor, als club", aldus Manders. "We hadden drie aandeelhouders: UVS, de gemeente en de vereniging. De gemeente heeft vandaag dit besluit genomen."

Manders begrijpt het niet. "We hadden dit kunnen voorkomen. Ik begrijp ook het moment van het besluit niet."

De kritiek van de gemeente weerlegt Manders niet. "Het was een puinhoop. Maar dit was voor ons juist het moment om de statuten goed te regelen en met een solide begroting het seizoen te starten."

Volgende stap ADO?

"Wat dit precies betekent, moeten we nog even uitzoeken. Maar luister, nogmaals, ik denk dat de gemeente en ADO altijd met elkaar zullen samenwerken. We organiseren grote evenementen voor de gemeente in het stadion. Ik denk dat dat ook allemaal door moet blijven gaan. Wat betreft de zeggenschap in de club hebben ze besloten dat niet langer te willen. Ik betreur dat. We gaan kijken wat dit betekent voor de toekomst."

STER reclame