Annemiek van Vleuten tijdens haar trainingskamp op Tenerife
NOS WielrennenAangepast

'Deze titel is een goed teken, ik ben mijn power niet verloren'

Niet dankzij, maar ondanks een trainingsstage op Tenerife prolongeerde Annemiek van Vleuten vandaag haar nationale tijdrittitel. Van Vleuten zocht de afgelopen tijd juist de hoogte op om zich voor te bereiden op de Giro Rosa, die op 30 juni begint.

"Dat ik nu toch de tijdrit win, is een goed teken. Het betekent dat ik mijn power niet ben verloren. Ik ben wat lichter geworden, daardoor kan ik vooral bergop wat harder rijden."

In het hotel met twee Tourwinnaars

Van Vleuten trainde op Tenerife terwijl Tom Dumoulin op weg was naar zijn Giro-zege. "Ik zat er met allemaal renners in het hotel die zich voorbereidden op de Tour. Met Alberto Contador, Chris Froome, en de mannen van Astana zat ik naar de Giro te kijken. Ik kon alleen niet met ze meekomen in de beklimmingen", grapt ze.

Naast de klimtrainingen richtte Van Vleuten zich toch ook op de tijdrit. Ze werkte op het eiland aan haar houding. "Dat ik in mijn rood-wit-blauwe trainingspak mocht trainen, motiveerde me extra."

Van Vleuten opnieuw de snelste op NK tijdrijden

Ondanks de overwinning op de tijdrit vindt Van Vleuten zichzelf geen favoriet voor de wegwedstrijd van zaterdag. Ze is de enige renster van Orica-AIS en denkt dat dat een groot nadeel is.

"In Limburg zou ik op de Cauberg één keer kunnen knallen, dan kun je als individu wat beginnen. Op dit parcours zijn de vier ploegen met overtal in het voordeel. Kirsten Wild of een andere sprintster gaat niet schrikken van dit parcours."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl