Annemiek van Vleuten tijdens haar trainingskamp op Tenerife Twitter/@AvVleuten

'Deze titel is een goed teken, ik ben mijn power niet verloren'

time icon Aangepast

Niet dankzij, maar ondanks een trainingsstage op Tenerife prolongeerde Annemiek van Vleuten vandaag haar nationale tijdrittitel. Van Vleuten zocht de afgelopen tijd juist de hoogte op om zich voor te bereiden op de Giro Rosa, die op 30 juni begint.

"Dat ik nu toch de tijdrit win, is een goed teken. Het betekent dat ik mijn power niet ben verloren. Ik ben wat lichter geworden, daardoor kan ik vooral bergop wat harder rijden."

Van Vleuten: ben geen favoriete voor de titel op de weg

Gio Lippens sprak met Annemiek van Vleuten na het behalen van haar Nederlandse titel.

In het hotel met twee Tourwinnaars

Van Vleuten trainde op Tenerife terwijl Tom Dumoulin op weg was naar zijn Giro-zege. "Ik zat er met allemaal renners in het hotel die zich voorbereidden op de Tour. Met Alberto Contador, Chris Froome, en de mannen van Astana zat ik naar de Giro te kijken. Ik kon alleen niet met ze meekomen in de beklimmingen", grapt ze.

Naast de klimtrainingen richtte Van Vleuten zich toch ook op de tijdrit. Ze werkte op het eiland aan haar houding. "Dat ik in mijn rood-wit-blauwe trainingspak mocht trainen, motiveerde me extra."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Vleuten opnieuw de snelste op NK tijdrijden

Ondanks de overwinning op de tijdrit vindt Van Vleuten zichzelf geen favoriet voor de wegwedstrijd van zaterdag. Ze is de enige renster van Orica-AIS en denkt dat dat een groot nadeel is.

"In Limburg zou ik op de Cauberg één keer kunnen knallen, dan kun je als individu wat beginnen. Op dit parcours zijn de vier ploegen met overtal in het voordeel. Kirsten Wild of een andere sprintster gaat niet schrikken van dit parcours."

Annemiek van Vleuten
@AvVleuten
Training at altitude: finish a lot of days with 2 hours↗back to 2200m. Count down kilometers & alt.meters & keep on smiling 😉.
2 jaar geleden

De wegwedstrijden bij de nederlandse kampioenschappen wielrennen zijn dit weekend live te zien bij de NOS. Op zaterdag is de vrouwenkoers te zien op NPO 1 en NOS.nl. Ook de wedstrijd van de mannen is zondag te volgen op NPO 1, NOS.nl en NPO Radio 1.

STER Reclame