Peter Müllenberg
NOS SportAangepast

Drie boksers pakken WK-ticket, maar uitgerekend Müllenberg niet

Enrico LaCruz, Max van der Pas en Roy Korving hebben zich geplaatst voor de WK boksen door bij de EK in het Oekraïense Charkiv de kwartfinales te halen. Uitgerekend Peter Müllenberg werd in de tweede ronde uitgeschakeld.

Müllenberg was als tweede geplaatst in de klasse tot 81 kilogram en met twee zilveren EK-medailles in zijn bezit wilde hij nu weleens Europees kampioen worden. Hij verloor echter in de tweede ronde van de Rus Moelim Gadzjimagomedov (0-5).

Daarmee ontnam Müllenberg zichzelf niet alleen de kans om eindelijk Europees kampioen te worden, maar ook deelname aan de WK later dit jaar in Hamburg. Een plaats in de volgende ronde, de kwartfinales, was genoeg geweest voor kwalificatie.

Onrustige voorbereiding

Wellicht dat Müllenbergs onrustige voorbereiding op de EK hem parten heeft gespeeld. Hij kondigde een rustpauze aan om meer tijd bij zijn gezin te zijn, maar drie weken later stond hij op aandringen van het thuisfront weer in de ring.

LaCruz, Van der Pas en Korving sleepten dus wel een WK-ticket in de wacht en misschien zit er wel meer in op de EK. LaCruz, die net als Müllenberg bij de Spelen in Rio tot de achtste finales kwam, is als vierde geplaatst in zijn klasse en Korving als derde.

Enrico Lacruz

LaCruz versloeg in de tweede ronde van de klasse tot 60 kilogram de Duitser Artur Bril met split decision (3-2) en Korving was in de klasse tot 91 kilogram de Georgier Nikoloz Begadze de baas met 5-0.

In de klasse tot 75 kilogram won Van der Pas met 5-0 van de Armeniër Arman Dartsjinjan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl