AFP
NOS Nieuws

Dode door wegblokkade met boomstammen bij Calais

Vanmorgen vroeg is een vrachtwagenchauffeur omgekomen op de snelweg A16 nabij de tunnel die van het Franse Calais naar Folkestone in Groot-Brittannië voert. Het ongeluk waarbij de man omkwam, werd veroorzaakt door vluchtelingen die de weg hadden geblokkeerd met boomstammen.

Illegale migranten proberen hier vaker vrachtwagens tot stilstand te brengen zodat ze op de trucks kunnen klimmen om mee te liften naar Folkestone. Het is de eerste keer dat de vertragingstactieken van migranten iemand fataal zijn geworden.

De Poolse vrachtwagenchauffeur botste in het donker tegen een andere vrachtwagen aan die midden op de weg had moeten stoppen voor de blokkade. Zijn voertuig vloog in brand, de chauffeur kwam in de vlammen om.

De Franse politie heeft negen migranten uit Ethiopië opgepakt, zij zouden de stammen over de weg hebben gelegd.

Vluchtelingenkamp

Vorig jaar oktober sloten de Franse autoriteiten een groot vluchtelingenkamp bij Calais, van waaruit illegalen Groot-Brittannië probeerden te bereiken. Calais wil voorkomen dat illegalen een nieuw kampement oprichten, maar inmiddels houden zich alweer honderden vluchtelingen op in de regio.

Vooral sinds eind mei hebben vrachtwagenchauffeurs die op weg zijn naar de tunnel weer vaker te maken met pogingen van migranten om aan boord te klimmen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl