Teleurstellend begin grasseizoen voor geblesseerde Kyrgios

Teleurstellend begin grasseizoen voor geblesseerde Kyrgios

Voor Nick Kyrgios is de start van het grasseizoen teleurstellend verlopen. De Australiër, die vorige week het gras nog links liet liggen, moest de strijd op Queen's al in de openingsronde staken. Queen's geldt van oudsher als hét voorbereidingstoernooi op Wimbledon.

De 22-jarige Kyrgios gleed tegen de Amerikaan Donald Young bij een stand van 4-4 onderuit. Bij die val verdraaide hij zijn enkel. Kyrgios speelde nog wel door, haalde zelfs de tiebreak, maar besloot vervolgens op te geven nadat hij de tiebreak met 7-3 had verloren.

Kyrgios, de nummer twintig van de wereld, won nog nooit een partij op Queen's. Vorig jaar verloor hij van de Canadees Milos Raonic en een jaar eerder was Stan Wawrinka zijn meerdere.

Grigor Dimitrov AFP

Dimitrov

Voormalig winnaar Grigor Dimitrov plaatste zich wel eenvoudig voor de tweede ronde. Hij had weinig problemen met de Amerikaan Ryan Harrison: 6-3, 6-1. De Fransman Jo-Wilfried Tsonga versloeg landgenoot Adrian Mannarino, die hinder ondervond van een rugblessure, met tweemaal 6-2.

Titelverdediger Andy Murray komt dinsdag in actie, evenals Stan Wawrinka. Rafael Nadal meldde zich af voor Queen's omdat hij rust wilde na zijn titel op Roland Garros.