Oranje wint in Londen ook derde groepsduel

Mirko Pruyser EPA

Nederland heeft ook zijn derde groepswedstrijd op de Hockey World League gewonnen. De mannen van bondscoach Max Caldas maakten na rust het verschil tegen Canada: 3-1.

Bij een temperatuur van 33 graden dicteerde Oranje op het Londense kunstgras vanaf het beginsignaal, al gaven de Canadezen aanvankelijk geen krimp.

De derde Nederlandse corner leverde de 1-0 van Mink van der Weerden op en op slag van rust maakte Scott Tupper de 1-1 uit een strafbal, toegekend na een overtreding van doelman Pirmin Blaak.

Bevrijdende 3-1

Kort na rust bekroonde Jorrit Croon een mooie aanval met de 2-1. Oranje joeg op meer, maar Canada wist de schade te beperken.

Nadat doelman Blaak eerst Keegan Pereira nog van scoren had weten af te houden, bracht Mirko Pruyser Oranje uiteindelijk in veilige haven. Hij draaide zich knap vrij en schoot vervolgens de bevrijdende 3-1 op het scorebord.

Oranje wint ook derde duel bij Hockey World League

Duel om groepswinst

Nederland speelt dinsdag om 15.00 uur zijn vierde en laatste groepsduel met India, dat ook zijn drie groepswedstrijden heeft gewonnen. De winnaar van dat duel gaat als groepswinnaar naar de kwartfinales.