Brug in Vlissingen gaat omhoog met vrouw erop

Omroep Zeeland

De Sloebrug in Vlissingen is gisteren omhoog gegaan terwijl er iemand op stond. Op foto's is te zien hoe een vrouw met een fiets zich aan de brugleuning vastklampt. Volgens de provincie Zeeland, eigenaar van de brug, kroop de vrouw onder de slagbomen door. Ze bleef ongedeerd.

Een omwonende vertelde Omroep Zeeland dat ze 's middags plotseling geroep en gefluit hoorde. Toen ze naar buiten keek, zag ze de brug opengaan met de vrouw er nog op. "Toen we keken, zagen we een man die met zijn auto voor de brug stond te wachten, rennen om de vrouw te helpen." De man probeerde de vrouw vast te houden, terwijl de brug steeds verder omhoog ging.

Op een hoek van ongeveer 45 graden bleef de brug steken. Daarna ging het wegdek langzaam weer naar beneden. Volgens de omwonende bleef de vrouw ongedeerd en fietste ze na het incident gewoon verder.

Twee dingen mis

De provincie Zeeland heeft na het incident een onderzoek ingesteld. Volgens een woordvoerster is daaruit gebleken dat er twee dingen mis zijn gegaan. "De dame op de fiets heeft alle waarschuwingssignalen genegeerd. Ze is onder de slagbomen doorgekropen. Daarna is de vrouw te laat opgemerkt door de nautisch medewerker. Die heeft de brug opengezet terwijl de vrouw erop stond."

Tussen de tijd dat de vrouw onder de slagboom doorkroop en het drukken op de noodknop, zat volgens de provincie 25 seconden. "We zijn heel erg geschrokken van het incident, maar bovenal heel blij dat het goed is afgelopen." De provincie heeft nog niet gesproken met de bewuste vrouw. "Ze heeft zich nog niet gemeld, maar we komen graag met haar in contact."

Naast het eigen onderzoek van de provincie, volgt ook nog een extern onderzoek naar wat er is gebeurd. De brugwachter is op non-actief gesteld zolang het onderzoek loopt.