16-jarig supertalent in spoor Nadal en Djokovic

time icon Aangepast

De tenniswereld raakt niet uitgesproken over een nieuw talent dat zich heeft aangediend. De pas 16-jarige Félix Auger-Aliassime won afgelopen weekend in Lyon voor het eerst een challengertoernooi en volgt daarmee het spoor van Rafael Nadal en Novak Djokovic.

Slechts zes tennissers wonnen op jongere leeftijd een titel op het een-na-hoogste niveau. De Amerikaan Michael Chang is met 15 jaar en 7 maanden nog altijd de jongste.

Jongste winnaars challenger-titel

Speler Leeftijd
Michael Chang (VS) 15 jaar en 7 maanden
Richard Gasquet (Fra) 16 jaar en 0 maanden
Bernard Tomic (Aus) 16 jaar en 4 maanden
Kent Carlsson (Zwe) 16 jaar en 7 maanden
Marcos Ondruska (ZAf) 16 jaar en 7 maanden
Rafael Nadal (Spa) 16 jaar en 9 maanden
Félix Auger-Aliassime (Can) 16 jaar en 10 maanden
Novak Djokovic (Ser) 17 jaar en 0 maanden

Auger-Aliassime maakte in juli 2015 al indruk door als 14-jarige een wedstrijd op challengerniveau te winnen. En dat bleef destijds ook zijn landgenoot Milos Raonic niet onopgemerkt.

Milos Raonic
@milosraonic
Inspiring to see what Félix Auger-Aliassime is doing at only 14 years old. He is going to be fun to follow.
4 jaar geleden

Na de titel van Auger-Aliassime in Lyon heeft ook een andere Canadese toptennisser, Vasek Pospisil, lovende woorden voor de prestaties van zijn landgenoot.

Vasek Pospisil
@VasekPospisil
Unreal effort. Congrats @felixtennis! 🏆 https://t.co/321h8WLeoa
2 jaar geleden

Auger-Aliassime stijgt door zijn titel naar de 231ste plaats op de wereldranglijst en is de jongste speler sinds Juan Martin del Potro in augustus 2005 met een positie bij de top-250.

Afgelopen jaar won Auger-Aliassime - zoon van een Togolese vader en Canadese moeder - bij de junioren de titel op de US Open en haalde hij de finale van Roland Garros.

Idolen

De Canadees heeft naar eigen zeggen drie idolen: Roger Federer, Jo-Wilfried Tsonga en Gaël Monfils. Een ding heeft Auger-Aliassime voor het leven gemeen met Federer: beiden zijn geboren op 8 augustus.

ATP Challenger Tour
@ATPChallenger
🏆 time with the champ @felixtennis at @opensoprasteria "That was one of my main objectives for this year, to win a Challenger title."
2 jaar geleden
Félix AugerAliassime
@felixtennis
Good time to change my ATP profil pic ?🤔😂👶🏾
2 jaar geleden

STER Reclame