Wekdienst van 19 juni: dit gebeurde terwijl je sliep

Reuters

Goedemorgen!

De dag begint nevelig, maar op de meeste plekken breekt de zon al snel door. Landinwaarts wordt het met 30 graden tropisch warm. In de loop van de dag ontstaan enkele stapelwolken.

Wat heb je gemist?

Busje rijdt in op mensen bij moskee in Londen: 1 dode, 10 gewonden

In Londen is een busje ingereden op moskeegangers. Volgens de politie is daar een dode bij gevallen en zijn tien mensen gewond geraakt. Het incident gebeurde bij Finsbury Park, een wijk in het noorden van de Britse hoofdstad. Volgens de politie is de chauffeur van het busje gearresteerd. Burgemeester Khan spreekt van "een vreselijke terroristische aanslag, gericht op onschuldige mensen."

Busje rijdt in op voetgangers in Londen

Treinstaking Den Haag en Zwolle tijdens ochtendspits

Treinreizigers die vanochtend via de stations Zwolle of Den Haag Centraal reizen, krijgen te maken met problemen door een staking. Op beide stations heeft het treinpersoneel het werk neergelegd. De staking duurt tot 9.00 uur. Vakbond FNV Spoor heeft de staking uitgeroepen vanwege de krimpplannen van de NS en omdat er volgens de bond bij de NS al anderhalf jaar "geen enkele beweging" is in de onderhandelingen.

Station Den Haag Centraal ANP

Twee doden bij aanval op hotel in Mali, zes Nederlanders gered

Vier gewapende mannen hebben in Mali een resort aangevallen waar veel buitenlanders komen. Volgens de regering zijn er twee doden en veiligheidstroepen hebben 36 mensen kunnen redden. Volgens minister Bert Koenders waren er ook zes Nederlanders in het resort. Ook zij zijn veilig.

Het vakantieoord ligt in Dougourakorowww.lecampement.com

São Paulo vol kleur tijdens grootste Gay Parade ter wereld

Homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders kleuren de komende dagen de Braziliaanse miljoenenstad São Paulo tijdens de 21ste Gay Pride. De parade in São Paulo is de grootste ter wereld. De organisatie zegt tegen persbureau AP zo'n drie miljoen mensen te verwachten.

AFP

Verder vandaag...

De onderhandelingen tussen Brussel en Londen over het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU beginnen vandaag. Op het hoofdkantoor van de Europese Commissie ontvangt EU-onderhandelaar Michel Barnier zijn Britse tegenhanger David Davis, de Britse brexit-minister.

In de rechtbank in Zutphen wordt vandaag de eventuele vrijlating van Mike J. besproken, de man die werd veroordeeld voor de moord op Rowena Rikkers. 'Het meisje van Nulde' overleed in 2001 toen ze vier jaar oud was. Haar lichaam werd later gevonden bij Strand Nulde aan het Veluwemeer. De vader en de zus van het meisje hebben de rechtbank gevraagd of ze het woord mogen voeren. Ze willen niet dat hij vrijkomt.

En voetballiefhebbers kunnen om 17.00 uur weer voor de buis gaan zitten. Wereldkampioen Duitsland speelt dan de eerste wedstrijd bij de Confederations Cup. 'Die Mannschaft' neemt het in groep B op tegen Australië. De openingswedstrijd was gisteravond. Chili speelde Kameroen van de mat door met 2-0 te winnen.

Fijne dag!