EK-duel ligt even stil vanwege actie tegen 'Dollarumma'

Gianluigi Donnarumma Pro Shots / Insidefoto

De weigering van Gianluigi Donnarumma om zijn contract bij AC Milan te verlengen valt niet in goede aarde bij de supporters. Zelfs tijdens het duel tussen Jong Italiƫ en Jong Denemarken (2-0) op het EK onder-21 in Krakau voerden boze Milan-fans actie tegen 'hun' doelman.

Achter het Italiaanse doel van Donnarumma hadden leden van de Poolse fanclub van AC Milan een groot spandoek opgehangen met de tekst 'Dollarumma' en bij een corner gooiden ze talloze nep-dollarbiljetten op het veld. Het duel werd daardoor zelfs even stilgelegd.

Tot teleurstelling van de directie van AC Milan besloot de 18-jarige keeper, die voor Milan al 68 keer actief was in de Serie A, zijn huidige contract tot medio 2018 niet te verlengen, mede op advies van zijn zaakwaarnemer Mino Raiola.

Door zijn weigering kan hij volgend jaar transfervrij vertrekken en een financiƫle klapper maken. Een andere optie is dat Milan hem voor die tijd verkoopt.

"We zijn verrast door deze gang van zaken'', liet directeur Marco Fassone van AC Milan weten. "We hoopten en dachten dat Donnarumma nog vele jaren onze doelman zou blijven. Het is voor ons een bittere ontwikkeling, maar we moeten doorgaan."