Volleyballers winnen in World League opnieuw van Tsjechië

Gido Vermeulen Orange Pictures

De Nederlandse volleyballers hebben ook hun laatste duel in de voorronde van de World League gewonnen. Oranje, dat zich dankzij de 3-0 zege van zaterdag op Slowakije al had geplaatst voor het finaletoernooi in Australië, won met 3-1 (26-28, 25-17, 25-21, 25-13) van Tsjechië.

Vorige week liet Nederland de Tsjechen, die toen thuis speelden, kansloos. Nu was de strijd in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag spannender. In de eerste set wist het team van bondscoach Gido Vermeulen eerst nog drie Tsjechische setpoints weg te werken, maar bij het vierde moest Oranje toch het hoofd buigen.

Van de Kamp

In het tweede bedrijf had Oranje drie setpoints nodig om de wedstrijd weer in evenwicht te brengen en in de vierde set gingen beide team lange tijd gelijk op. Pas nadat debutant Auke van de Kamp aan de opslag was gekomen, nam Oranje afstand. Hij kwam bij 22-21 in het veld en serveerde Nederland naar 25-21.

De zege op Tsjechië was de zevende overwinning in negen groepswedstrijden voor Nederland. Alleen groepswinnaar Slovenië deed het met acht zeges beter.