NOS Wielrennen Aangepast

Wild verslaat Vos in 'bike-off'

Kirsten Wild heeft op de wielerbaan in Alkmaar een startbewijs bemachtigd voor het onderdeel omnium op de WK baan die eind maart zullen worden gehouden in Apeldoorn.

In een zogenoemde bike-off was Wild Marianne Vos de baas.

Wild en Vos bestreden elkaar op drie onderdelen van de zeskamp: de 500 meter tijdrit, de 3 kilometer achtervolging en de 'vliegende ronde'.

De resultaten van die drie omnium-onderdelen werden verwerkt in een fictief klassement, gebaseerd op eerdere resultaten in wereldbekerwedstrijden.

Voor Vos is er nog de mogelijkheid om op het WK op andere onderdelen uit te komen, onder meer op de puntenkoers. Vos won op die discipline olympisch goud.

Onverwacht makkelijk

"Ik had vooraf gedacht dat het close zou worden, ik ben verrast hoe het gelopen is", vertelde Wild na afloop van de ride-off.

Wild werd al eens tweede op het nieuwe olympische nummer bij een wereldbekerwedstrijd in Peking. "Maar over mijn kansen bij de WK in Apeldoorn kan ik nu weinig zeggen. Ik moet gewoon hard rijden en zien of het genoeg is."

Vos keek ontevreden terug op de tweestrijd. "Ik had gehoopt dat ik het spannender had kunnen maken. Van tevoren had ik gedacht dat we meer aan elkaar gewaagd zouden zijn. Ik heb er geen verklaring voor. Het was gewoon niet goed genoeg."

Olympische Spelen

Of het tegenvallende optreden consequenties heeft voor Vos' ambities om bij de Spelen van Londen op de baan uit te komen liet ze donderdag in het midden.

"Daar heb ik nog niet over nagedacht. Ik was alleen met deze wedstrijd bezig. De baan en het crossen zijn moeilijk te combineren. En ik moet me maar zien te plaatsen. Op dit moment is er iemand beter, maar ik denk dat ik de baan te leuk vind om die te laten schieten."

Vos hoopt nu bij de WK uit te komen op de puntenkoers en het onderdeel scratch.

STER reclame