Moreno redt punt voor Mexico tegen Portugal

Héctor Moreno heeft Mexico in de tweede wedstrijd in groep A van de Confederations Cup een punt bezorgd tegen Portugal. De verdediger, die PSV verruilt voor AS Roma, kopte in blessuretijd de 2-2 binnen uit een hoekschop van Jonathan Dos Santos.

Na een afwachtend begin nam Portugal het initiatief in handen en de Europees kampioen dacht na circa twintig minuten ook op voorsprong te komen door Nani. De videoscheidsrechter bepaalde echter anders.

Een vrije trap van Cristiano Ronaldo ketste af op de muur, waarna de bal terug in het strafschopgebied werd gebracht door João Moutinho, gevolgd door een schot op de lat van Ronaldo en uiteindelijk het doelpunt van Nani. De videoscheidsrechter constateerde terecht buitenspel van meerdere Portugezen na de inzet van Moutinho.

Ronaldo bliksemafleider

Via Ricardo Quaresma kwam Portugal in de 34ste minuut toch op voorsprong. Vier tegenstanders bekommerden zich om Ronaldo, die de bal daarom met een fraaie pass aan zijn geheel vrijstaande collega gaf. Quaresma kapte doelman Guillermo Ochoa uit en rondde bekwaam af.

• AFP
    Ricardo Quaresma (l) en Cristiano Ronaldo (r)
  • AFP
    Javier Hernández viert zijn goal tegen Portugal
  • AFP
    Héctor Moreno (l) en Cristiano Ronaldo (r)

Het antwoord van Mexico volgde snel: uit een bekeken assist van Carlos Vela kopte Javier Hernández raak. De goal van Mexico had tot gevolg dat Portugal enigszins met de handrem erop ging spelen.

Late goals

Die handrem ging er in de slotfase af en dat leverde kansen op voor Quaresma en invaller André Silva en een goal voor Cédric. Laatstgenoemde profiteerde van balverlies van Héctor Herrera en schoot via Herrera binnen.

Ook deze goal van Portugal werd bestudeerd door de videoscheidsrechter, maar dit keer werd het doelpunt wel geldig verklaard. Voor de zege was de treffer desondanks niet genoeg. In de extra tijd zorgde Moreno alsnog voor de 2-2.