NOS WielrennenAangepast

Dillier volgt Quintana op met eindzege Route du Sud

De 41ste Route du Sud is gewonnen door de Zwitser Silvan Dillier. In de slotrit kwam de eerste zege van de Zwitser van BMC in een meerdaagse koers niet in gevaar.

De Nieuw-Zeelander Thomas Scully won de slotrit.

Route du Sud-winnaar Sylvan Dillier boekte vorige maand zijn grootste zege met een rit in de Giro.

Dillier begon met een seconde voorsprong op de Ecuadoraan Richard Carapaz. Omdat de Ecuadoraan van Movistar in de sprint nog een gaatje moest laten vallen, groeide die voorsprong zelfs nog tot zeven seconden.

De 26-jarige Dillier komt met zijn zege in een mooi rijtje. Hij is de opvolger van Nairo Quintana. Twee jaar geleden was Alberto Contador de sterkste. De laatste Zwitserse eindzege in de Route du Sud was die van Laurent Dufaux in 1995.

Scully wint slotrit

De slotrit werd gewonnen door Thomas Scully. De Nieuw-Zeelander ging als eerste aan van een kopgroep van negen en hield op het racecircuit Paul Armagnac in Gonaro een paar meters over op zijn medevluchters en het aanstormende peloton.

Voor zijn ploeg Cannondale was het de tweede ritzege op rij. Zaterdag mocht Pierre Rolland de champagne ontkurken.

Poels afzijdig

In de finale waren het vooral de renners van Team Sky die het gat naar de kopgroep probeerden te dichten voor sprinter Elia Viviani. Wout Poels kon geen rol spelen voor zijn ploeg in de finale en kwam uiteindelijk als 111de op 2.44 van Scully over de finish.

Poels, die in het zuiden van Frankrijk een plek in de Tour-selectie van Team Sky hoopte te veroveren, stelde zaterdag teleur in de koninginnenrit. Hij verloor daarin achttienenhalve minuut op winnaar Rolland.

In het eindklassement werd Poel 41ste op ruim 26 minuten.