Jonathan Schoop was de gevierde man bij Baltimore Orioles tegen St. Louis Cardinals.
NOS SportAangepast

Schoop slaat Cardinals aan puin en wordt beloond met een ijsje

Jonathan Schoop heeft zijn Baltimore Orioles met indrukwekkend slagwerk aan de 15-7 zege op de St. Louis Cardinals geholpen. De Oranje-international sloeg in vijf slagbeurten twee homeruns en twee honkslagen.

Met twee honkslagen in de tweede inning had Schoop meteen een grote rol in de nachtmerrie van Cardinals-werper Adam Wainwright. Die moest liefst negen punten toestaan, voordat hij voor het einde van de tweede inning van de heuvel werd geroepen.

Ook daarna was Schoop niet te stoppen. In de vierde inning sloeg hij de bal voor het eerst over de hekken. De eerste homerun zorgde voor de 12-3, zijn tweede in de zevende inning voor de 13-7.

Na afloop was Schoop de gevierde man bij Baltimore, al ging het ook veel over pitcher Wainwright. "Dit was de eerste keer dat ik tegenover hem stond", zei Schoop. "Hij is een hele goede pitcher, maar we hadden hem te pakken vandaag."

"Ik was niet helemaal in orde vandaag, maar je moet wel je best doen", sipte Wainwright na afloop. "Dit was een sneue poging."

Taart

Ook Schoop werd - zoals inmiddels traditie is in de Major League - na afloop te grazen genomen. Voor de camera kreeg hij een smakelijk presentje aangeboden. Maar of hij daar echt van kon genieten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl