NOS VoetbalAangepast

Milan-legende Maldini maakt profdebuut op tennisbaan

Dat hij goed kon voetballen, is algemeen bekend. Maar Paolo Maldini blijkt ook een aardig potje te kunnen tennissen. Sterker, de Milan-legende gaat op de dag dat hij 49 jaar wordt zijn profdebuut maken. Samen met zijn vriend en coach Stefanio Landonio (45) heeft Maldini zich gekwalificeerd voor het dubbelspel van het Challenger-toernooi van Milaan, eind juni.

"Ik wist dat we goed waren", zegt trainer Landonio tegen il Tennis Italiano. "Maar dit was ons eerste competitieve toernooi. We hadden alleen een paar demonstratiewedstrijden gespeeld voor het goede doel." Maldini zette acht jaar geleden een punt achter zijn loopbaan als voetballer. Hij was altijd al tennisfan en pakte na zijn carrière het racket op.

Landonio: "Of Paolo ook een goede proftennisser had kunnen worden als hij geen voetballer was geweest? Wie weet. Technisch is er wel wat te verbeteren aan zijn spel. Maar fysiek en mentaal is hij geweldig. En hij heeft geen moeite met de spanning op beslissende momenten. Hij is echt sterk."

AFP
Paolo Maldini bij zijn afscheid van de Milan-supporters in San Siro (2009)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl