Roda JC verliest boegbeeld Van Hyfte aan Belgische tweedeklasser

Tom Van Hyfte Pro Shots

Roda JC mag op zoek naar een nieuwe aanvoerder. Na drie jaar vertrekt middenvelder Tom Van Hyfte namelijk naar de Belgische tweedeklasser Beerschot Wilrijk.

De 31-jarige Belg tekende een contract voor twee jaar bij de Antwerpse fusieclub. Van Hyfte speelde sinds 2014 voor Roda JC en maakte in die periode 20 treffers, waaronder enkele zeer fraaie.

Zo schoot hij de club uit Kerkrade in zijn eerste seizoen met een goal in de verlenging van het beslissende nacompetitieduel met NAC Breda naar de eredivisie. En ook op het hoogste niveau gaf hij al snel zijn visitekaartje af.

Weergaloze omhaal Van Hyfte
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Cultclub

Beerschot Wilrijk is gebouwd op de failliete boedel van het roemruchte Beerschot, de club die in een recent verleden nog Jan Vertonghen en Toby Alderweireld voortbracht.

Toen die club in 2013 failliet ging, stapten de supporters massaal over naar amateurclub KFCO Wilrijk. Ruim 8.500 supporters waren getuige van de eerste thuiswedstrijd van Beerschot Wilrijk in augustus 2013 in de Eerste Provinciale (zesde niveau).

Niet veel later verdubbelde dat toeschouwersaantal, toen de amateurs hun wedstrijden gingen spelen op 't Kiel, het oude Olympisch Stadion in Antwerpen.

Na vier promoties op rij - een unicum in het Belgische voetbal - is de club inmiddels opgeklommen tot het tweede niveau.

Een jaar Beerschot-Wilrijk (reportage ATV)