Leerproces in het zand is voor Nummerdor-Flier best frustrerend

Nog geen succes, maar Van Iersel en Flier blijven geduldig

Sinds zeven maanden vormen Manon Nummerdor-Flier en Marleen van Iersel een beachvolleybalkoppel. Flier boekte jarenlang successen in de zaal, Van Iersel was jarenlang succesvol in het zand. Je zou zeggen: succes gegarandeerd. Maar zo makkelijk gaat dat niet. En dat is best frustrerend, geeft Nummerdor-Flier toe.

Bij de World Tour Beachvolleybal in Den Haag wist het duo zich niet te plaatsen voor de achtste finales na een nederlaag in de tussenronde tegen het Braziliaanse topkoppel Agatha en Duda. "Dit is om van te leren voor ons en om met de tijd aan te haken", concludeerde Nummerdor-Flier.

Meppelink/Keizer door, Flier/Van Iersel uitgeschakeld in Den Haag

De 33-jarige Nummerdor-Flier moest na een succesvolle topsportcarrière als zaalvolleybalster helemaal opnieuw beginnen in het zand. "En dat is af en toe frustrerend. Als je weet wat voor niveau je kunt halen in de zaal en dat het dan op het zand niet altijd lukt, dat is natuurlijk niet leuk. Maar dat had ik ook niet verwacht. Het is gewoon keihard werken."

Ook voor haar 29-jarige partner is het wennen. Met Madelein Meppelink werd Van Iersel in 2014 Europees kampioen en bereikte ze bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro de achtste finales. In november verruilde ze Meppelink voor Nummerdor-Flier. Successen bleven sindsdien uit.

"Af en toe is het een beetje dubbel, omdat je gewend bent om halve finales te spelen", zegt Van Iersel. "De uitdaging zit hem dit jaar in iemand anders. En ik kan er wel energie uithalen om dit avontuur met Manon aan te gaan."

Marleen van Iersel en Manon Flier wisselen van kant met hun Amerikaanse tegenstanders FIVB

Nummerdor-Flier zit nog midden in het leerproces, maar merkt wel dat ze steeds meer aanklampt. "Het heeft veel met vertrouwen te maken, vertrouwen dat ik een goede beachvolleybalster ben."

"Naarmate ik steeds meer dingetjes onder controle heb en er meer automatismen in krijg, krijg ik ook steeds meer vertrouwen en kan ik steeds beter beachvolleyballen. Die stijgende lijn zit er absoluut in en dat is heel fijn om te merken."

Nummerdor-Flier en Van Iersel zijn er dus nog niet, maar hebben er nog lol in en hebben vertrouwen in de toekomst. "Het gaat absoluut goed komen", belooft Van Iersel.