Wat wordt het Ronaldo? Salisbury of Sporting?

Sporting-shirt Cristiano Ronaldo Twitter

Het bericht dat Cristiano Ronaldo Real wil verlaten is nog vers en onbevestigd, maar enkele clubs spelen al komisch in op de vertrekwens van de Portugees. Zo belooft Hertha dat Berlijn hem zal liefhebben als een zoon van de stad.

Vanuit Engeland geen geluid over Ronaldo van zijn oude club Manchester United, maar wel van amateurclub Salisbury FC en Gillingham FC uit de League One. En Bolton Wanderers, gepromoveerd naar het Championship, drukt alle 'geruchten' gelijk de kop in.

Voor Sporting, de club waar hij zijn profloopbaan begon, is het duidelijk. De boodschap aan Ronaldo luidt: "Een goede zoon komt altijd weer naar huis. Waar wacht je nog op?" Zijn shirt ligt klaar.

Het wachten is nu op Nederlandse toenadering van Telstar. De Witte Leeuwen reageerden nog wel zo alert toen bekend werd dat Zlatan Ibrahimovic Manchester United gaat verlaten. Ze hadden concurrentie van alweer... Hertha BSC.

De statistici van Opta zien voor Ronaldo wel een uitdaging in Nederland. Om de Braziliaanse Ronaldo uit de boeken te spelen...

De wereldvoetbalbond FIFA weet ten slotte ook wel raad met de discussie over de eventuele volgende voetbalbestemming van Ronaldo. Kazan natuurlijk! Daar begint Portugal op 18 juni namelijk aan de Confederations Cup tegen Mexico.