Balázs Dzsudzsák biedt zijn excuses aan richting de Hongaarse fans ANP

De honderden Hongaarse voetbalsupporters die vorige week lijdzaam moesten toezien hoe hun land met 1-0 verloor bij voetbaldwerg Andorra, worden gecompenseerd.

Bondscoach Bernd Storck biedt de fans gratis toegang tot de komende twee WK-kwalificatieduels. "In de hoop dat ze ons weer zullen steunen na één van onze gênantste wedstrijden ooit", zei hij op de Hongaarse televisie.

Andorra, 186ste van de 206 op de wereldranglijst, boekte tegen de Hongaren (33ste) voor het eerst in dertien jaar (67 wedstrijden) weer eens een overwinning in een WK-kwalificatiereeks.

Het resultaat zorgde voor woedende reacties bij de meegereisde supporters uit Hongarije, die na afloop van het duel eisten dat de spelers hun shirt uittrokken; ze zouden het tricot niet waard zijn. Onder anderen oud-PSV'er Balázs Dzsudzsák gaf daar direct gehoor aan.

Door de nederlaag tegen Andorra is het voor Hongarije nagenoeg onmogelijk om zich te plaatsen voor het WK van 2018 in Rusland. De achterstand op Portugal (tweede in poule B) bedraagt met nog vier duels te gaan acht punten.

Op 13 augustus speelt Hongarije thuis tegen Letland. Een week later komt Portugal op bezoek.

WK-kwalificatie: Andorra-Hongarije

STER reclame