Wouter ter Maat, Thijs ter Horst en Dirk Sparidans juichen om een punt
NOS SportAangepast

Volleyballers laten Zuid-Korea kansloos

De Nederlandse volleyballers hebben nog altijd uitzicht op plaatsing voor het finaletoernooi van de World League. Oranje won in Den Haag met 3-0 (25-21, 25-16, 25-16) van Zuid-Korea.

Nederland en Zuid-Korea zijn de nummers 23 en 22 van de wereld. Oranje had vier van zijn zes duels tot nu toe gewonnen en Zuid-Korea drie (alledrie met 3-2).

Tot halverwege de tweede set (16-10) dreef het uitstekende Nederlandse blok de Koreanen tot wanhoop. Een opleving (16-14, mede door het enige geslaagde Koreaanse blok van de avond) werd door Nederland snel de kop ingedrukt. In set drie boog Oranje een 7-10 achterstand gedecideerd om in een 21-14 voorsprong.

Final Four

Nederland staat nu op de tweede plaats in de B-groep van de World League. De eerste drie landen plaatsen zich voor de Final Four van volgende week in Australië, dat als gastland automatisch is geplaatst.

Vorig jaar haalde Oranje de Final Four. Daarin werd in de halve finale verloren van Portugal, zodat het team van bondscoach Gido Vermeulen promotie naar de A-groep misliep

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl