Viviani sprint naar ritzege, Poels test fitheid voor Tour

Wout Poels ANP

Elia Viviani van Sky heeft de tweede etappe in de Route du Sud gewonnen. De Italiaan bleef in de massasprint de Spanjaard Carlos Barbero en de Fransman Lorrenzo Manzin voor. Wouter Wippert van Cannondale eindigde als tiende.

In de 173,8 kilometer lange rit naar Saramon haalden de sprintersploegen Australisch kampioen Miles Scotson een paar kilometer voor de streep terug, waarna Viviani eenvoudig de sprint won. Viviani won eind april al een rit in de Ronde van Romandiƫ.

Viviani's ploeggenoot Wout Poels, die maanden uit de roulatie was vanwege een knieblessure, maakt zijn rentree in de Franse ronde. Hij eindigde als 97ste in dezelfde tijd als de winnaar.

Wout Poels hoopt ook dit jaar te knechten voor Chris Froome in de Tour de France ANP

Poels heeft nog ruim twee weken om zich klaar te stomen voor de Tour de France. "Of ik mee zal doen hangt af van deze koers en met name de etappe van morgen (de koninginnenrit met finish bergop, red.)", vertelt hij.

De Sky-renner had in de laatste twee edities een groot aandeel in de eindzege van zijn kopman Chris Froome. "Als hier alles goed gaat, dan ga ik mee. En anders heb ik nog wat langer vakantie. Maar ik heb er wel vertrouwen in. Ik hoef er in de Tour ook niet direct de eerste week te staan. Ik kan er een beetje inkomen."

Poels raakte de laatste maanden naar eigen zeggen behoorlijk gefrustreerd door zijn blessure, die hij in februari opliep in de Ruta del Sol. "Je begint je te vervelen. Het zijn niet de leukste tijden. "

Poels: deelname Tour hangt af van morgen

Wout Poels in gesprek met verslaggever Ayolt Kloosterboer.