Sanne Wevers pakte goud in Rio de Janeiro op de evenwichtsbalk
NOS SportAangepast

Wie weet een plek voor Wevers' gouden balk?

Sanne Wevers zit met een probleem. Ze heeft van de organisatie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro de balk ontvangen waarop ze haar gouden oefening uitvoerde. Maar waar moet ze die laten?

Wevers houdt zich aanbevolen voor suggesties. "Voor mij heeft het echt nog emotionele waarde om die balk te zien. Als we 'm hier in de trainingshal zetten, is hij binnen anderhalve maand in andere staat. Dat zou ik heel jammer vinden."

Haar Heerenveense huiskamer is geen optie. Daarvoor is de balk te groot. "Ik zie het vooral als collectors itempje. Nou ja, een itempje van vijf meter lang", zegt Wevers.

Sensationeel turngoud voor Sanne Wevers

Wevers laat de NK turnen dit weekend in Ahoy aan zich voorbij gaan. Het toernooi past niet in haar trainingsschema richting de WK, later dit jaar in Montreal.

"We hebben in het jaar meestal twee grote pieken: de EK en de WK. Daar zit de NK precies tussenin. Het is een te zware sport om op de NK nog een hele hoge piek te leggen. Het komt op dit moment niet uit", legt Wevers uit.

In het verleden lieten veel andere turntoppers de NK ook links liggen. Wevers: "Ik denk dat we met z'n allen eens goed moeten nadenken of het niet anders kan. Ik zou er wel wat voor voelen om de NK wat naar voren te halen en als EK-kwalificatie te gebruiken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl