Ronald Koeman

Koeman en Everton kunnen goals Klaassen goed gebruiken

Ronald Koeman deed het afgelopen seizoen bij Everton op zeven verschillende middenvelders meer dan tien duels een beroep. Samen kwamen die spelers tot slechts dertien doelpunten in alle competities.

De meest scorende middenvelder was Ross Barkley. Hij was zesmaal trefzeker. Bedenk daarbij dat hij zijn laatste contractjaar ingaat en waarschijnlijk vertrekt bij Everton, en de aankoop van Davy Klaassen is gerechtvaardigd.

In de vijftig wedstrijden die de inmiddels ex-Ajacied vorig seizoen speelde, maakte hij twintig goals en gaf hij twaalf assists.

Davy Klaassen ondertekent zijn contract bij Everton

Everton eindigde het seizoen op een verdienstelijke zevende plaats, als 'best of the rest' achter de zes grote clubs. Koeman wil doorgroeien en dan zal er meer gescoord moeten worden bij de bespeler van Goodison Park.

Alleen Manchester United (54) kwam in de topzeven met het behoudende spel van José Mourinho tot minder goals dan The Toffees (62). De rest maakte allemaal meer dan 76 goals. Koeman hoopt met het scorend vermogen van Klaassen dat gat mede te dichten.

Grote ster: Romelu Lukaku

Een speler steekt er bovenuit in de selectie van Koeman. Romelu Lukaku speelde niet alleen de meeste competitiewedstrijden van allemaal, hij maakte afgelopen seizoen ook nog eens 25 goals voor Everton.

De Belgische topscorer staat in de belangstelling van Chelsea. Antonio Conte ziet in hem de perfecte opvolger voor Diego Costa, die moet vertrekken bij Chelsea.

Romelu Lukaku

De Londense club zal wel diep in de buidel moeten tasten; volgens Engelse media vraagt Everton meer dan 100 miljoen euro voor Lukaku. En dan te bedenken dat Chelsea de spits in 2014 voor 35 miljoen euro aan Everton verkocht.

Stekelenburg

Er staat al een Nederlander onder contract bij Everton. Doelman Maarten Stekelenburg tekende vorig jaar zomer een contract voor drie jaar in Liverpool. De oud-Ajacied stond afgelopen seizoen 19 keer in de basis. De Spaanse keeper Joel Robles verdedigde 20 maal het doel van Everton.

Het is maar de vraag of beide keepers komend seizoen terugkeren in het elftal van Everton. Doelman Jordan Pickford tekende donderdag een vijfjarig contract bij Everton. De 23-jarige keeper komt over van Sunderland.

Niang en Sandro

Maar Koeman is nog niet klaar op de transfermarkt. Op de lijst staan nog twee aanvallers: als eerste M'Baye Niang. De aanvaller staat onder contract bij AC Milan, maar speelde de afgelopen jaren voor Montpellier, Genoa en Watford.

Als tweede op de lijst staat Sandro Ramirez. De spits komt uit de jeugdopleiding van FC Barcelona en zit nu bij Malaga, waar hij afgelopen seizoen veertien keer scoorde. Hij kost Everton 'slechts' zes miljoen euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl