Piet Geurts
NOS SchaatsenAangepast

Piet Geurts moet Nederland gezonde schaatstoekomst brengen

Piet Geurts moet schaatsbond KNSB vanaf juli in een (financieel) rustiger vaarwater gaan brengen. Geurts volgt per 1 juli Theo Fledderus op als directeur-bestuurder. De inwoner van Apeldoorn gaat op interim-basis aan de slag.

De 57-jarige Geurts werkt momenteel als zelfstandig business-coach. Eerder heeft hij diverse management- en directiefuncties bekleed bij de NS.

Zwaar weer

De KNSB verkeert al een tijdje financieel in zwaar weer en moet de komende tijd fors bezuinigen. De kosten moeten komend (olympisch) seizoen al met een miljoen euro omlaag, adviseerde een breed samengestelde expertgroep eind 2016. Geurts moet met alle belanghebbenden zorgen voor een gezonde schaatstoekomst.

Daarvoor moeten alle partijen binnen de KNSB offers brengen. Voorzitter Pieter Kroon van de raad van toezicht van de KNSB denkt dat Geurts de aangewezen man is om het veranderingsproces binnen de Nederlandse schaatssport te leiden.

Veel ervaring

"Geurts heeft veel ervaring met veranderingsprocessen in diverse organisaties. Wij hebben nu behoefte aan iemand die samen met alle stakeholders aan de slag gaat met het advies van de expertgroep", verduidelijkt Kroon de keuze.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl