NOS SportAangepast

Hogenkamp doet geen aangifte na nieuwe dreigementen

Richèl Hogenkamp heeft donderdag na haar verloren partij in Rosmalen een doodsbedreiging ontvangen. De tennisster deelde de weerzinwekkende boodschap via sociale media.

In het bericht reageert een gokker op grove wijze zijn frustraties af op Hogenkamp na een verloren inzet. "Ik hoop dat iemand je met twee kogels vermoordt. Als ik je ooit vind, zal ik beide benen van je breken", klinkt het onder meer.

Hogenkamp heeft geen aangifte gedaan. "Ik heb het bij de WTA aangekaart en die gaan er verder mee aan de slag. De naam van deze persoon staat bij het bericht. Normaal gesproken zijn ze anoniem."

Hogenkamp: lijkt wel alsof dreigementen normaal worden gevonden

De Doetinchemse is wel vaker bedreigd en laat weten dat het voor de meeste speelsters zelfs dagelijkse kost is. "Het is heel belangrijk dat het meer opbaar wordt. De WTA is ermee bezig, maar als meer spelers zich hierover uitspreken gebeurt er mischien wat."

Maatschappelijk probleem

Het zogeheten 'cyberbullying' is een maatschappelijk probleem, waar ook de tenniswereld mee te maken heeft. De NOS maakte onlangs een reportage over dit fenomeen, waar vooralsnog met machteloosheid tegenaan wordt gekeken.

Tenniswereld machteloos tegen online bedreigingen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl