Davy Klaassen bedankt het Amsterdamse publiek
NOS VoetbalAangepast

Officieel: Klaassen voor 27 miljoen van Ajax naar Everton

Davy Klaassen verlaat Ajax definitief en vertrekt naar Everton, de club van coach Ronald Koeman. Met de overgang naar Engeland is 27 miljoen euro gemoeid. Klaassen tekent voor vijf seizoenen.

De 24-jarige middenvelder is een product van De Toekomst. Onder Frank de Boer maakte Klaassen in november 2011 zijn debuut in de hoofdmacht. Al snel groeide hij uit tot basisspeler, publiekslieveling en international.

De afgelopen twee seizoenen droeg de Hilversummer ook de aanvoerdersband in Amsterdam. Hij stond bij Ajax nog tot de zomer van 2019 onder contract.

Overmars: Klaassen klaar voor volgende stap

Directeur spelersbeleid Marc Overmars reageert op het vertrek van Klaassen: "Natuurlijk hadden wij onze aanvoerder liever nog een jaar hier gehouden, maar Davy is inmiddels 24 jaar. Hij maakt al zes seizoenen deel uit van de A-selectie, nadat hij hier de gehele jeugdopleiding doorlopen heeft."

"Hij heeft ieder seizoen stappen gemaakt in zijn ontwikkeling en hij is nu klaar voor een volgende stap in zijn carrière. Wij bedanken hem voor de mooie jaren bij Ajax en wensen hem veel succes bij Everton."

Davy Klaassen: goalgetter, aanjager, Ajacied

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl