Inbeslaggenomen schoenen van reptielenleer NVWA

In een Amsterdamse modewinkel hebben inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) meer dan honderd kledingstukken in beslag genomen. Het gaat om schoenen, jassen, riemen en rokken met leer van krokodillen, pythons en anaconda's.

De NVWA zegt niet welke winkel het is, maar Amsterdamse media melden dat het om Karmaloog in de P.C. Hooftstraat gaat. En de schoenen op een foto van de NVWA zijn ook op de site van de winkel terug te vinden.

Leer van krokodillen en slangen mag alleen verkocht worden als het komt van dieren die in de EU zijn gekweekt of als het met een vergunning de EU is binnengebracht. De winkel kon niet aantonen dat dit het geval is en daarom heeft de NVWA de kleren 'in bewaring genomen'.

Inbeslaggenomen schoenen van reptielenleer NVWA

Jas van 120.000 euro

Het gaat om zeer dure artikelen. Het merk Karmaloog opende in februari de flagshipstore en duurste kledingwinkel van Nederland, met jassen van tot wel 120.000 euro en schoenen van 38.000 euro. Op het Instagramaccount van Karmaloog komen beroemdheden als Mario Balotelli en Lindsay Lohan voorbij.

In maart werd de zaak nog bekogeld met verfbommen, waarschijnlijk door dierenactivisten. Als de winkel alsnog kan aantonen dat het leer legaal is, zal de NVWA de kleren teruggeven.

STER reclame