NOS
NOS NieuwsAangepast

Wilders: ga concurrentie graag aan met Leefbaar Rotterdam

PVV-leider Wilders peinst er niet over om, net als FvD, aansluiting te zoeken bij Leefbaar Rotterdam. "Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen gaat de PVV zelf aan de bak. Ik denk dat we Rotterdam nog kunnen veroveren", zegt hij tegen de NOS. "Rotterdam moet weer van de Rotterdammers worden."

Wilders reageert op het nieuws dat Thierry Baudets Forum voor Democratie (FvD) en Leefbaar Rotterdam hun krachten bundelen voor de verkiezingen. Wilders wijst erop dat Leefbaar Rotterdam weliswaar de grootste partij is in Rotterdam, maar dat de PVV er de grootste werd tijdens de laatste Tweede Kamerverkiezingen.

Wilders ziet in Leefbaar Rotterdam-lijsttrekker Joost Eerdmans een "gedegen concurrent", waarmee hij de concurrentie graag aangaat, maar vindt hem te zwak om mee samen te werken, vooral als het gaat om het anti-islamgeluid. "Eerdmans zit op schoot bij burgemeester Aboutaleb. De PVV kan niet instemmen met asielcentra en sociale huurwoningen die aan statushouders worden gegeven."

Te extreem

Volgens Baudet en Eerdmans is hun samenwerking niet gericht tegen de PVV, die in Rotterdam volgend jaar voor het eerst meedoet. Wel zegt Baudet dat aansluiting bij Leefbaar Rotterdam meer voor de hand ligt, dan met de PVV. "Ze zijn te extreem en prijzen zich daarmee uit de markt. Het is ook een eenmanszaak van Wilders. Dat gaat hun op termijn opbreken", zegt Baudet. Hij vindt het ook logischer om aansluiting te vinden bij een reeds bestaande lokale partij.

Of het nu druk wordt op de rechterflank in Rotterdam? "Nee, het is niet zo druk", zegt FvD-leider Baudet. "De VVD is geen rechtse partij omdat het een linkse koers is gaan varen. Leefbaar Rotterdam is een club die hetzelfde denkt als wij, op de belangrijkste punten. Laten we elkaar daarom versterken. Hopelijk wordt het een duurzame alliantie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl