1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS NieuwsAangepast

Macron houdt deur op een kiertje voor de Britten

De deur naar de Europese Unie blijft op een kier voor de Britten zolang de brexit-onderhandelingen niet zijn afgerond. Dat heeft de Franse president Macron gezegd op een gezamenlijke persconferentie met de Britse premier May. De twee hebben vandaag een werkdiner genoten en bezoeken samen de vriendschappelijke voetbalinterland Frankrijk-Engeland in Parijs.

May zei vandaag dat de onderhandelingen over de brexit geen vertraging oplopen door de uitslag van de verkiezingen van afgelopen week. Die draaiden voor May uit op een teleurstelling. Haar partij bouwde zijn meerderheid niet uit, zoals lang werd verwacht, maar verloor zetels.

Volgens May ligt haar team op schema voor de onderhandelingen. De gesprekken tussen Engeland en de EU beginnen volgende week.

DUP

De Britse premier had vanmorgen een ontmoeting met vertegenwoordigers van de Noord-Ierse partij Democratic Unionist Party (DUP) om zich te verzekeren van hun steun. Ze heeft die steun na de verkiezingsnederlaag van afgelopen week nodig voor een stabiele regering.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl