NOS WielrennenAangepast

Vos: gezien de klap valt de schade nog mee

Vos: gezien de klap valt sleutelbeenbreuk nog wel mee

De klap was hard bij Marianne Vos, afgelopen vrijdag in de Women's Tour in Groot-Brittannië. Maar de schade valt met een gebroken sleutelbeen nog mee. "Het belang van de helm is toch wel weer duidelijk", aldus Vos.

De wielrenster is vijf à zes weken uit de roulatie, maar prijst zich nog gelukkig. Bij de valpartij in de aanloop naar de massasprint in Groot-Brittannië kwam Vos namelijk hard op haar hoofd terecht.

"Het ging behoorlijk hard, een snelheid van tegen de zestig in een uitgedunde groep. De weg werd smaller en de groep maakte een manoeuvre naar links, waar ik zit. Ik dacht nog: oeh, de hekken komen wel heel dichtbij. En het volgende moment lag ik al."

"Ik ben behoorlijk hard op mijn hoofd gevallen, maar daar heb ik eigenlijk helemaal geen last van gehad. Gezien de klap die ik heb gehad, denk ik dat een sleutelbeenbreuk nog een meevaller is."

NOS
Marianne Vos toont de schade aan haar helm

Het gaat - gelukkig voor Vos - wel om een 'mooie' breuk, waar ze weinig last van heeft. Ze hoopt eind juli haar rentree te kunnen maken in het peloton, maar mist wel de NK wielrennen en de Giro.

"Dat ik de NK over twee weken mis, is balen. Dat is een mooie wedstrijd waar ik echt naar uit heb gekeken. De Giro was voor mij dit seizoen sowieso geen hoofddoel", stelt Vos, die zich nu vooral op de WK in september gaat richten.

"De wegwedstrijd op de WK is voor mij echt wel een doel. Het is een mooi parcours in Noorwegen. Ik hoop daar weer in goeie vorm te staan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl