The Floor is Lava: je hebt 5 seconden, maar spring niet over die reling

Aangepast

Vijf seconden heb je de tijd om met je voeten van de grond te gaan als iemand 'The Floor is Lava' roept. Haal je dat niet, dan heb je de challenge verloren. Het is een enorm populair tafereel op social media, en zorgt voor grappige filmpjes.

Als iemand 'The Floor is Lava' roept moet je zo snel mogelijk (binnen 5 seconden) met je voeten van de grond gaan om niet in de denkbeeldige lava terecht te komen. Je kan springen op een stoel, muurtje, tafel: zolang je voeten maar niet meer de grond raken.

In Zwitserland is al een gewonde gevallen. Een 17-jarig meisje sprong over de reling van een brug en viel een aantal meter naar beneden.

De challenge werd populair door een Brits stel, genaamd Kevin Freshwater and Jahannah James. Zij plaatsten op 29 mei twee compilaties van het spel op social media en al snel gingen anderen het nadoen.

​In Nederland wordt de internationale internethype ook steeds populairder de laatste dagen.

Frank van der Lende doet The Floor is Lava-challenge

The Floor is Lava volgt op internethypes als de ice bucket challenge (een emmer met ijs over iemand heen gooien om geld op te halen voor het goede doel) en de mannequinchallenge (stilstaan als een mannequin).

Raychelle A.
@Raychelle_Ayyee
What kind of friend would I be if I didn't play "the floor is lava" with my best friend at work😂 #realreaction #thefloorislava #notthedonuts
2 jaar geleden
Hailez 🍋
@bby_hailez
#thefloorislavachallenge 😂🔥 @og_jayja
2 jaar geleden
Simone Hanne
@Simone_Hanne
Mama snapt "de vloer is lava" precies niet zo goed xs
2 jaar geleden
Cute Animal Vines
@CuteAnimaIVines
“The floor is lava” This dog is too cute 😭😭
2 jaar geleden
Cirkeltrek Bot
@cirkeltrek
De vloer is een kabinetsformatie maken
2 jaar geleden

STER Reclame